Látky zvyšujúce odolnosť voči patogénom

 

Micocel – inovatívne zloženie, ktoré bolo vyvinuté ako látka na ochranu voči biotického stresu spôsobeného patogénmi, najmä oomycétami. Biologické zložky z kvasinkových výťažkov a karboxylamín (zmes vybraných aminokyselín) zaručujú nasledovné výhody:
zosilnenie bunkovej steny okolo napadnutej časti, čím sa zastavuje ich rozmnoženie
fytoalexíny produkované rastlinou sú prírodne produkované toxíny voči hubám, nie sú však toxické na ľudský organizmus, dokonca majú benefičný účinok na ľudské zdravie
naštartovanie ochranného mechanizmu má vplyv na celú rastlinu

Použitie:
- na viniči: proti Plasmopara viticola
- na rajčinách, paprike, zemiakoch: Fytoftóra
- uhorky, melóny: Pseudoperonospora cubensis
- šalát: Bremia lactucae
- aplikácia: odporúča sa vykonať preventívnu aplikáciu alebo tesne po zistení prvých symptómov. Aplikácia v intervale 10-12 dní v období s vhodnými podmienkami pre rast húb.
Dávkovanie:
- vinič: foliárna aplikácia 3-4kg/ha (250-300g / 100l vody) každých 8-10 dní v ohrozených obdobiach alebo tesne po prvých znakoch napadnutia
- uhorky, rajčiny, paprika, jahody, melóny, cuketa: foliárna aplikáca 3-4kg/ha každých 8-10 dní (200-300g/100l vody). Kvapková závlaha: 3.5-4.5 kg/ha každých 8-10 dní.
- šalát, kapusta, karfiol, artičoky: foliárna aplikácia: 3-3.5 kg/ha (200-300g/100l vody) každých 8-10 dní. Kvapková závlaha 3-4kg/ha každých 8-10 dní.

Momentálne tu nie sú žiadne hodnotenia.

Buďte prvý, kto napíše hodnotenie na tento produkt.